Deelnemer 10: Kasuta, Essene

Tijdens hunopleiding tot bierkenner in 2015 kregen Frank en Bart steeds meer en meer zin om hun eigen bier te gaan brouwen. Frank ging in de leer bij Alvinne terwijl Bart voor de opleiding bierbrouwer koos in Gent. 

Deze ambachtelijke microbrouwerij wordt gerund door Frank en Bart. De proefbrouwsels worden gemaakt in de microbrouwerij die gevestigd is in het Hof Linthoudt, een 18de-eeuwse vierkantshoeve aan de Molenstraat in Essene.

Een voormalige stal en een paar oude biervaten, meer hadden ze niet nodig om te starten. Eerst met eenvoudige traditionele bieren. Nadien meer en meer niet alledaagse smaken die de smaakpapillen uitdagen maar toch mooi in balans zijn. 
Frank en Bart experimenteren graag met kruiden, exotische hoppen en ingrediënten die je niet direct met bier zou associëren. Hop (kasuta is de Babylonische benaming voor hop) speelt wel de eerste viool in het brouwproces. In elk van de bieren gebruiken ze een lokale hop. 

www.kasuta.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *