Deelnemer 12: Sako, Pepingen

Koen Christiaens heeft altijd een passie gehad voor ons Belgische gerstenat. Ooit kreeg hij op vaderdag een brouwpakket kreeg van zijn echtgenote. Hij begon zich te verdiepen in het brouwproces. Koen woont op een boerderij waar vroeger ook gebrouwen werd. Zelfs de oude toog met lambiek pompen is er nog. De kelders liggen vol lambiek, die binnen enkele jaren tot geuze zullen verwerkt worden.

Koen heeft op dit ogenblik een brouwzaal met een capaciteit van 2,5 hectoliter. Hij krijgt bijstand van brouwerij Den Herberg. In de toekomst hoopt hij een brouwzaal te installeren van 30 hectoliter.

Sako produceert o.a. Bogaerden dubbele tarwe tripel en Bogaerden Dappersveld, een bier geproduceerd met de persresten van Dappersveld-druiven uit Elingen. Samen met appelboomgaard Dhaemer brouwt hij tevens een bier met de appel Primo.

www.brouwerijsako.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *