Deelnemer 14: Alvinne, Moen

Het West-Vlaamse Alvinne is een microbrouwerij met een brouwcapaciteit van 1200 hectoliter. Alvinne werd in 2004 een officiële brouwerij. Hun eigen giststam, ‘Morpheus’ genoemd, was de reden om te gaan experimenteren met gemengde gisting, resulterend in zure bieren.

De hoofdmissie van Alvinne is nu om innovatieve zure bieren te creëren door een nieuwe stijl van Vlaamse blonde zuren door de gemengde fermentatiemethode te gebruiken. Je zou het de ontbrekende schakel kunnen noemen tussen Oud Bruin en Lambiek. Hierdoor kreeg Alvinne internationale aandacht en respect.

Ze hebben al geëxperimenteerd met meer dan 30 verschillende soorten fruit, kruiden, planten, bessen, bloemen en groenten. Naast het zure assortiment heeft Alvinne een interessante lijst met bieren die zorgvuldig geselecteerde tonnen gelagerd worden, zoals cognac-, porto-, sherry-, calvados-, vermouth-, brandy- en wijnvaten.

www.alvinne.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *