Deelnemer 8: De Koperen Markies, Asse

De regio Asse-Affligem-Aalst behoort tot de oudste hopregio’s van België. Oorspronkelijk was het Hugo Mertens’ bedoeling om de brouwerij “De Koperen Duvel” te noemen omdat “Den Hopduvel” symbool stond voor hevige winden die Asse konden teisteren in de maanden juli en augustus.

Maar tijdens de registratie van de bedrijfsnaam tekende een niet nader genoemde brouwerij verzet aan. Er werd beslist om een andere naam te kiezen. Aangezien de brouwer gevestigd is in een straat die in vroegere tijden “Marquis Dreef” noemde, werd voor deze benaming geopteerd. 

De Koperen Markies staat voor pure en smaakvolle bieren op basis van een rijk pallet van mouten en granen, verschillende hopsoorten, gist, water en kruiden. De Koperen Markies  streeft ernaar om zoveel mogelijk regionale kwaliteitsproducten, zoals hop uit Asse en omstreken, vruchten, bloemen… te verwerken. Op dit ogenblik wordt nog gebruik gemaakt van brouwinstallaties die gehuurd worden bij collega–brouwers. Het is de bedoeling om in de toekomst een eigen bierbrouwerij in gebruik te nemen.

www.dekoperenmarkies.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *